Бізнес просить уряд спростити кредитування суміжним до агровиробництва підприємствам

Цієї весни в аграріїв відмічається криза ліквідності обігових коштів для сільгоспдіяльності. Бізнес причетних до агровиробництва напряму — підприємства, які займаються ЗЗР та добривами —

Про це повідомляє пресслужба ВРУ.

Зазначається, що 5 квітня, на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за участі керівництва Міністерства аграрної політики та продовольства, представників Національного банку України та Міністерства фінансів України, було обговорено питання забезпечення сільгоспвиробників фінансовими (кредитними) ресурсами для проведення комплексу весняно-польових робіт.

«Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Уряд прийняв низку важливих рішень для підтримки агропромислового комплексу. Зокрема, більшість із них спрямовано на забезпечення посівної кампанії в країні», — йдеться в повідомленні.

Додається, що народні депутати України звернулися до прем’єр-міністра України, Нацбанку України та Мінфіну з пропозицією щодо спрощення механізму кредитування аграріїв та розширити програму кредитування на суміжний бізнес. Тобто, мова йде за підприємства, які займаються засобами захисту рослин та добривами, насінням та саджанцями, а також запчастинами для сільськогосподарської техніки та обладнання.

Нагадаємо, уряд планує встановити нульову ставку ПДВ на біопаливо.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus