Мінагро та ДСНС закликають аграріїв бути обережними під час посівної

Мінагро та ДСНС закликають фермерів бути особливо обережними під час проведення польових робіт: спершу самостійно оглянути поле, а тільки потім працювати технікою. 

Про це йдеться в матеріалі «Небезпечні знахідки на полях: найпоширеніші міни та вибухові предмети» на Kurkul.com.

Зазначається, що нині в Україні не залишилось повністю безпечних місць. У всіх регіонах щодня лунають звуки сирен повітряних тривог. Навіть відступаючи, російські окупанти лишають за собою сліди «мирної спецоперації».

«Зі ЗМІ чуємо про заміновані дитячі майданчики, розтяжки у звільнених містах, залишені нездетоновані снаряди у лісах, протитанкові міни в селах і т.д. Не виключенням є і поля, ферми, території агрокомпаній. Тому останні тижні Мінагро та ДСНС закликають фермерів бути особливо обережними під час проведення польових робіт: спершу самостійно оглянути поле, а тільки потім працювати технікою‎», — йдеться в матеріалі. 

Додається, що в матеріалі зібрані поради для визначення найпоширеніших вибухонебезпечних предметів, які використовують окупанти, а також характеристики їхніх загроз. Від протипіхотних мін, касетних елементів та авіабомб до боєприпасів до гранатометів та ручних гранат. 

Варто додати, що в Україні запущено сервіс для швидкого розмінування полів. Проєкт Military.feodal.online розроблений під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України у співпраці з ДСНС і ЗСУ. Метою сервісу є оперативність передачі інформації про зони мінування до органів ДСНС та ЗСУ, щоб в результаті знешкодити небезпечні об’єкти на полях.

Нагадаємо, що Мінагропрод закликав аграріїв перевіряти поля на наявність мін при посівній.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus