Ціни на травневі ф’ючерси на зернові зросли

Прайси на американську пшеницю продовжують активне зростання на фоні рекордно-низьких оцінок стану посівів, в той час як котирування європейської та чорноморської пшениці практично не змінились.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Зазначається, що станом на 6 квітня травневий ф’ючерс на американську пшеницю зріс на $0,35 за бушель. Ціна на європейську пшеницю зросла на €0,75 за т, а на чорноморську — на $1 за т. За словами експертів, обсяги експорту пшениці з ЄС з початку сезону склали 20.8 млн т.

«Учасники українського ринку очікують на відновлення видачі експортних ліценції на пшеницю, проте логістичні можливості в напрямку західного кордону залишаються обмеженими», — коментують аналітики.

Відтак, ціни на пшеницю на поставки у травні на світових біржах склали:

  • на біржі в Чикаго — $10,45 за бушель;
  • на біржі Euronext — €364,5 за т;
  • на базисі Black Sea — $393,25 т;
  • внутрішній ринок (СРТ 11,5%) — 6500-7600 грн за т.

За словами трейдерів, американський ринок кукурудзи отримує підтримку від активного росту котирувань пшениці. Травневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0,09 за бушель, а на чорноморську — на $1,75 за т.

Додається, що темпи імпорту кукурудзи в ЄС з початку сезону склали 12,2 млн т, і практично відповідають минулорічні й динаміці.

«Учасники українського ринку активно шукають можливості відвантажень через сухопутний кордон, а також через порти Дунаю та морські порти Болгарії та Румунії. Проте складність логістики та обмежена пропускна здатність продовжують тиснути на ціни», — йдеться в повідомленні.

Відтак, ціни на травневі ф’ючерси на кукурудзу на світових біржах:

  • на біржі Чикаго — $7,59 за бушель;
  • на базисі Black Sea — $367,75 за т;
  • на базисі СПОТ, Ізов (DAT) — $240 за т.

Нагадаємо, ціни на соняшник щедо просіли, кукурудза стабільно знижується.

 
Виконано за допомогоюDisqus