Ціни на соняшник просіли, кукурудза стабільно знижується — аналітики

По всім напрямкам залізнична логістика перевантажена, проте вимоги до перевезення автомобільним транспортом в напрямку Польщі та Угорщини спрощуються.

Про це пише SPIKE BROKERS у своєму каналі в Telegram.

За словами аналітиків, станом на вечір 5 квітня високоолеїновий соняшник (47-48%) знизився в ціні з $875 одразу до $845 за т на базисі DAP доставлено до заводу в Румунії з поставками на квітень. Звичайний соняшник (вміст олії 47-48%) продавали на рівні 800$ за т DAP доставлено до заводу в Болгарії.

«Експортне мито на вивіз соняшнику складає 10%, а у випадку покупця з ЄС — 3,6% за умови подачі сертифікату EUR1(сертифікат походження товару застосовується при експорті товарів з Євросоюзу в країну, що підписала угоду з ЄС про надання взаємних торгових преференцій) », — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перевантаження на залізничному транспорті в напрямку Польщі, кукурудза знизилась до рівня $240-245 за т на базисі DAP-кордон. Постачальники активно переходять на автомобільні перевезення.

Аналітики додають, що перші угоди з доставкою автомобілями до заводу в Польщі укладались на рівнях $290 за т на базисі DAP-кордон (північний схід країни). На базисі DAP-Константа (Румунія) кукурудза продовжує знижуватись через перенасичення пропозицій та обмеженість перевалочних можливостей. Останні трейди відбулись на рівнях €290 за т DAP Константа (Румунія) з поставками на травень-червень.

«Європейські покупці приймають товар або насипом в самоскидах або в біг бегах. Довге логістичне плече для автомобілів на Європу створює дефіцит автомобілей на внутрішньому ринку та ріст ставок», — коментують трейдери.

Нагадаємо, світові ф'ючерси на пшеницю та кукурудзу у світі демонструють зниження.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus