Найменше в аграріїв пального, найбільше — добрива — дослідження

Найменше забезпечені українські сільгоспвиробники пальним — 60,2%. На другому місці азотні добрива — 68%. І на третьому ЗЗР — 70,6%. Краща ситуація з насінням (76,7%) та комплексними добривами (79,8%).

Про це повідомляє пресслужба «Насіннєвої асоціації України».

Повідомляється, що для створення інфографіки були використані дані опитування Міністерства аграрної політики та продовольства України та Інформаційно-аналітичного агентства «АПК-Інформ». У них взяли участь понад 3 тис. агропідприємств з усієї України. Про свої потреби розповідали як великі підприємства, в господарстві яких знаходиться понад 20 тис. га, так і малі й середні, що обробляють від 20 га і більше.

«Так, перед початком посівної комплексних добрив не вистачало для 1,2 млн га сільськогосподарської площі, пального — для 1,5 млн га, ЗЗР — 1,1 млн га. Потреба в насінні була для площі в понад 897 тис. га, а комплексних добрив — 802 тис. га», — каже виконавча директорка «Насіннєва асоціація України» Сюзанна Григоренко.

Забезпеченість українських аграріїв до посівної, Джерело: «Насіннєва асоціація України»

Зазначається, що серед проблем аграрії вказували оплату насіння та неможливість його доставки. Це найчастіше спостерігається в господарствах, близьких до лінії фронту, — Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Запорізькій областях. Також з-поміж проблем: обмеження роботи складу з насінням через воєнні дії чи потреба в докуповуванні насіння, яку наразі неможливо задовольнити.

«У цій ситуації ми вважаємо дуже влучними дії уряду та профільного міністерства щодо спрощення процедури сертифікації насіння. При чому як при перетині кордону, так і під час внутрішнього руху Україною. Також підтримуємо дії іноземних партнерів та інших держав, які пришвидшують трансфер своєю територією насіння, добрив, ЗЗР, пального», — каже Сюзанна Григоренко.

Нагадаємо, компанія MAS Seeds продовжує відвантажувати насіння для посівної. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus