Світові ф’ючерси на зернові зросли після виходу звіту USDA

Котирування пшениці показали зростання після виходу чергового звіту USDA. Травневий ф’ючерс на американську пшеницю зріс на $0,31 за бушель. Ціна на європейську пшеницю зросла на €9 за т, а на чорноморську знизилась — на $1,5 за т.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

За їх словами, в останньому звіті USDA було знижено оцінку світових кінцевих залишків пшениці на понад 3 млн т до 278,4 млн, що виявилось нижче очікувань ринку. Прогноз експорту з ЄС було знижено до 34 млн т, через слабку динаміку відвантажень. Для України прогноз експорту був знижений ще на 1 млн т до 19 млн т, проте навіть така оцінка виглядає дуже оптимістичною.

«На українському ринку ціни на пшеницю залишаються під тиском через обмежений попит та напружену логістику», — йдеться в повідомленні.

Ціни на пшеницю з поставками у травні (станом на 11 квітня) на світових біржах склали:

  • на біржі Чикаго — $10,51 за бушель;
  • на біржі Euronext — €372,75 за т;
  • на базисі Black Sea — $390,75 т;
  • внутрішній ринок (СРТ 11,5%) — 6500-7400 грн за т.

Додається, що котирування американської кукурудзи показали зростання, попри відсутність суттєвих змін в балансах США у звіті USDA. Травневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0,11 за бушель, а на чорноморську знизився на $8,25 за т.

«Ключовою зміною стало подальше зниження оцінок експорту з України з 27,5 млн т до 23 млн т (з яких до початку війни було відвантажено 19 млн т). Прогноз виробництва в Бразилії було підвищено на 2 млн т до 116 млн т», — коментують аналітики Barva Invest.

Ціни на травневі ф’ючерси на кукурудзу на світових біржах:

  • на біржі Чикаго — $7,68 за бушель;
  • на базисі Black Sea — $357,75 за т;
  • на базисі СПОТ, Ізов (DAT) — $240 за т.

Нагадаємо, прогноз українського урожаю кукурудзи залишено без змін, прогноз експорту у квітні — знижено аналітиками USDA. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus