Ціни на фуражний ячмінь обігнали ціни на пшеницю

Через обмежені запаси експортні ціни на фуражний ячмінь в Україні перевищили вартість продовольчої пшениці.

Про це пише «АПК-Інформ».

Повідомляється, що упродовж минулого тижня в Україні зберігалася тенденція зниження експортних цін на ячмінь (на базисі FOB) врожаю як минулого, так і поточного року.

«Основні фактори впливу на ціни в секторі вказаної культури суттєво не відрізнялися від ринку пшениці. Проте, на відміну від суміжних ринків, обсяг запасів ячменю всередині країни оцінювався як обмежений, що в сукупності з очікуваним низьким його виробництвом у 2022 р. в Україні перешкоджало більш значному зниженню», — зазначають аналітики «АПК-Інформ».

Додається, що внаслідок такої підтримки ціни на фуражний ячмінь перевищили вартість продовольчої пшениці.Станом на кінець минулого тижня індикативні ціни пропозиції на фуражний ячмінь врожаю минулого року з поставкою у квітні-травні знизилися на $15 за т — до $370-395 за т на базисі FOB.

За словами аналітиків, така ціна в середньому на $5 за т вище за ціни на продовольчу пшеницю з протеїном 12,5% на аналогічних умовах поставки.

«В той самий час ціни пропозиції на ячмінь майбутнього врожаю з поставкою в липні-серпні встановилися у діапазоні $330-350 за т на базисі FOB, на $10 за т перевищивши форвардні ціни на пшеницю 12,5% на тих самих умовах поставки», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, форвардні ціни на пшеницю майбутнього врожаю знизились. Серед причин, зокрема зростання ставок фрахту та зменшення попиту імпортерів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus