Литва допоможе розширити експорт агропродукції з України

10 квітня відбувся візит міністра сільського господарства Литовської Республіки Кестутіса Навікаса до м. Києва для зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським.

Про це повідомляє пресслужба Мінагропроду. 

Зазначається, що у складі литовської делегації до Міністерства аграрної політики та продовольства України також завітали надзвичайний і повноважний посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, радник міністра Дайварас Рибаковас, заступник аташе з питань оборони посольства Литовської Республіки в Україні Томас Матулявічюс.

«Литва відгукнулася на заклик керівництва нашої держави щодо протистояння російській навалі та продовжує надавати підтримку Україні у військовій, політичній, економічній, гуманітарній сферах, що важко переоцінити», — зазначив Микола Сольський.

Міністр сільського господарства Литви зазначив, що в планах уряду і надалі надавати всебічну підтримку Україні, зокрема у сфері, за яку він відповідає особисто. Основною темою зустрічі українського та литовського міністрів було використання логістичних можливостей Литовської Республіки для експорту українських зернових на традиційні ринки збуту української аграрної продукції в Африці, Азії, Близькому Сході.

Міністр Кестутіса Навікас додав, що нині транспортне відомство Литви опрацьовує питання відправлення найближчим часом тестового потяга з України об’ємом 2000 т, що є вочевидь недостатнім, натомість стане першим кроком для реалізації глобального проекту.

Повідомляється, що литовська сторона буде сприяти проведенню консультацій з європейськими колегами щодо надання методичної допомоги у пришвидшеному проходженні необхідних процедур для вступу України в ЄС, зокрема у сфері сільського господарства.

Нагадаємо, в Мінагропроді розпочали розробку методики визначення шкоди та збитків за втрати земельного фонду, які були завдані Україні внаслідок збройної агресії рф.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus