Литва та Польща планують створити залізничний коридор для експорту українського зерна через балтійські порти

Литва та Польща можуть створити регулярний залізничний вантажний маршрут до України, який допоможе  експортувати українське зерно через балтійські порти.

Питання порушувалося під час зустрічі міністрів транспорту Литви та Польщі у Варшаві на минулому тижні, пише Railfreight.  

За словами міністра транспорту Литви Марюса Скуодіса, співпраця між Польщею та Литвою щодо планування нових логістичних маршрутів з Україною є критичним питанням. Скуодіс підкреслив, що така співпраця необхідна для покращення сполучення між Центральною Європою та Балтією. Успіх регулярних поїздів у країнах міг би стимулювати інвестиції та модернізацію залізниць.

Читайте також: Литва погодилась перенести ветеринарний контроль для українських вантажів в порт Клайпеда

Литовський міністр додав, що Транс'європейська транспортна мережа (TEN-T) дає можливість розвивати залізничний коридор між країнами Балтії та Україною. Нова мережа TEN-T вже передбачає коридорне сполучення з Україною через прикордонний пункт Дорогуськ-Ягодин. TEN-T також включає залізницю до литовського порту Клайпеда, яка потім може бути використана для забезпечення надійного експортного маршруту для українського зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus