Про посівну на Харківщині не може бути мови — Агрейн

У компанії «Агрейн» не проводять на Харківщині ніяких польових робіт, бо це загрожує співробітникам.

Про це розповів директор з економіки та фінансів «Агрейн» Віталій Штемпель в матеріалі «Віталій Штемпель про зайняті окупантами активи Агрейн та можливості експорту зерна в порти Румунії» на Latifundist.com.

За його словами, пропри наявність техніки та деяких ТМЦ, проводити обробіток озимих чи проводити посівну ризиковано для життя співробітників. Якби війна закінчилась сьогодні-завтра й окупаційні війська були відведені за кордон, то в той же момент співробітники могли б повернутися до роботи. Та поки сидять вдома.

«Оскільки в Харківській області наші підприємства знаходяться на самісінькому кордоні з росією, то вже через 2-3 години після вторгнення були окуповані. Співробітники навіть не могли зреагувати вчасно, щоб, наприклад, вивести техніку з ладу, як це ми зробили на підприємствах в іншому регіоні. Однак зв'язок із ними не втрачений, тому ми в курсі, що там відбувається», — прокоментував Віталій Штемпель.

Він розповів, що можливо одне з підприємств на Харківщині зайняте окупантами. Також відомо про крадіжку техніки. Окупантами були викрадені трактори, КАМАЗи, легковий транспорт і навантажувачі. За інформацією, вона знаходиться недалеко від господарства.

«Також очікуємо втрату планової врожайності озимих, бо була порушена технологічна карта — не змогли провести всі заплановані роботи в полі», — каже Віталій Штемпель.

Він додає, що про посів пропашних культур на цих територіях навіть мови не може бути. Половину площ на Харківщині планували відвести під соняшник і кукурудзу. Тепер змушені залишити землі під паром до наступного сезону.

Нагадаємо, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів, що на Миколаївщині попри перебої з пальним та міни на полях посівна проходить добре.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus