Компанія Vitagro зможе переробляти в півтора раза більше соняшнику та ріпаку

Група компаній Vitagro збільшує потужності виробництва свого оліє-пресового заводу, щоб забезпечити продовольчу безпеку України.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що ситуація яка складається зараз в регіонах, де ведуться бойові дії призвела до того, що багато виробництв призупинило свою діяльність. Так, 50% найбільших виробників олійно-жирової галузі, а це близько 35 заводів, опинилась в умовах, коли вони вимушені зупинити виробництво олії. Постало питання забезпечення українців таким необхідним продуктом, як олія.

«Розуміючи, що зараз стає нагальним питанням забезпечення олією, ми збільшуємо виробничі потужності у півтора рази, як соняшникової, так і ріпакової олії. Тим самим ми збільшуємо виробництво макухи, яка слугує кормом для тваринництва. Також збільшиться виробництво пелет з лушпиння соняшнику, які використовуються, як альтернативне паливо‎», — зазначили в компанії. ‎ 

Відзначається, що загальні потужності переробки заводу складуть: соняшнику — 180 т/добу, з них — 75 т/добу — олії; ріпаку — 135 т/добу, з них — 55 т/добу — олії

Додається,  що збільшення виробництва також забезпечить українців додатковими робочими місцями.

Нагадаємо, що попри війну Vitagro завершує будівництво свинокомплексу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus