Вперше в умовах війни вдалось підняти в повітря сільськогосподарські дрони — Мінагрополітики

Дрон, безпілотник
Дрон, безпілотник
Джерело фото: Latifundist.com

В умовах воєнного стану вперше вдалося підняти в повітря сільськогосподарські дрони для виконання сезонного внесення ЗЗР на 130 га ягідних насаджень. Повітряні роботи пройшли в Київській області, на території, яка ще донедавна була окупованою.

Про це повідомило Мінагрополітики у своєму каналі в Telegram.

Зазначається, що при дефіциті паливних ресурсів, пестицидів, ризиків замінувань полів використання агродронів стало рішенням №1. 

Повідомляється, що робота з агродронами в умовах війни складається не тільки з факту виконання внесення дроном ЗЗР, а в першу чергу з підготовки до цього процесу, а саме:

  • отримання дозволів та погодження з військовими підрозділами використання повітряного простору для аграрних потреб;
  • отримання дозволів на польоти та офіційних розпоряджень Міністерства оборони України, будь-які неузгоджені дії будуть миттєво розцінені як ворожі, а відповідно — техніка буде знешкоджена ЗСУ. 

«‎Ми переконані що, у  майбутньому процес внесення ЗЗР дронами буде простішим і доступнішим. Наразі вже є алгоритм щодо  співпраці з військовими адміністраціями, ЗСУ та документальним супроводом»‎, — зазначив перший заступник міністр агрополітики Тарас Висоцький.

Нагадаємо, 15 лютого пройшло нагородження переможців премії DLG-Agrifuture на AGRITECHNICA 2022.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus