В Україні очікується скорочення споживання соняшникової олії

Міграція населення через війну, ймовірно призведе до скорочення внутрішнього споживання соняшникової олії. Тенденція може спостерігатись вже до кінця поточного сезону

Про це пише «АПК-Інформ».

Повідомляється, що згідно з оновленими даними ООН, на початок квітня Україну залишили 4,44 млн громадян. Нині триває внутрішня міграція зі східних областей у більш безпечні центральні та західні. Відтак, до скорочення додається регіональний перерозподіл споживання.

За оцінками аналітиків, внутрішнє споживання олії в Україні за сезон в цілому може знизитися відносно попереднього МР на 13% і складе близько 400 тис. т.

«В разі якщо війна продовжиться, але бойові дій будуть проходити приблизно в тих межах, що спостерігались на початок квітня, тенденція скорочення внутрішнього споживання на 2022/23 МР може зберігатися. Але буде залежати перш за все від того, скільки триватиме війна, наскільки покращиться/погіршиться ситуації в країні та, як наслідок, подальшої міграційної динаміки українців», — йдеться в повідомленні.

Додається, що це вже друге, але значно більше скорочення внутрішнього споживання олії в Україні за останні 10 років.

Нагадаємо, аналітик USDA Карен Браун повідомляє, що ціни на світовому ринку сої зростають на тлі побоювання щодо поставок. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus