Бізнес запропонував спростити процедуру погодження органами влади роботи агродронів

Сьогодні органи влади на місцях дуже довго погоджують дозволи на роботу агродронів. Це не дозволяє аграріям і ресурсним компаніям вчасно робити всі оборобки. Особливо це актуально зараз, у сезон десикації, зокрема, ріпака та соняшника.

Про це розповіла координатор комітету захисту рослин УКАБ Ольги Кухар під час онлайн зустрічі Міністерства аграрної політики та продовольства України з представниками агробізнесу та сервісних компаній.

«Це довготривала процедура і ми пропонуємо пришвидшити процес погодження з військово-цивільними адміністраціями‎», — заявила ‎Ольги Кухар.

У нас кілька пропозицій, як полегшити процес комунікації і загалом зняти головний біль у питані спрощення отримання дозволів на польоти агродронами, розповів співзасновник компанії DroneUA Валерій Яковенко.

За його словами, по-перше, є сенс понизити рівень прийняття рішень до районних ВЦА. Вони спілкуються з фермерами, розуміють їх проблематику та швидше реагують.

«‎З обласними ВЦА складніше, їх на місці складно піймати. Зрозуміло, чому — у них широкий функціонал. Тож ліпше спустити вниз‎», — відмітив він.

Читайте також: «‎Агробизнес высокой точности, или Инновационные технологии на службе у АПК»‎ 

По-друге, продовжує співзасновник DroneUA, пропонуємо говорити не стільки про погодження, скільки про повідомлення про виконання робіт. Якщо у районної ВЦА не має зауважень протягом двох діб від повідомлення, вступає автоматичне погодження.

«‎При цьому агровиробники та сервісні компанії на місцях інформують і ТРО, і голів місцевих ОТГ, що будуть проводитися такі роботи практично в особистому порядку. Навіть за умови отримання дозволу від обласних ВЦА. Бо всі розуміють, чому це важливо. Тому фактично всі на місцях знають про роботи», — резюмував ‎Валерій Яковенко.

Нагадаємо, що компанія DroneUA активно розвиває напрямок технологій для накопичення електроенергії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus