російські загарбники вивозять зернові з тимчасово окупованих територій на півдні

Жителі ТОТ АР Крим повідомляють, що останнім часом вони помітили збільшення кількості вантажних потягів, на вагонах яких написано «зерно».

Про це повідомила народна депутатка Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Вона додає, що на вагонах вказано приналежність до «северо-кавказкой железной дороге». Потяги прямують до залізничних станцій, які межують з Херсонською областю. ТОТ АР Крим своїх запасів зернових для вивезення в такій кількості не має.

«Херсонщина та Запорізька область дають великі врожаї зернових і на цей час там розміщена велика кількість зерносховищ. Тож агресор, вочевидь, має намір вивезти українське зерно», — йдеться в повідомленні.

Людмила Денісова зазначає, що кілька тижнів тому окупанти вже викрали зерно з Бердянського порту.

«Вивезення зерна та продуктів харчування з окупованих територій є порушенням статті 55 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни», — підсумувала нардеп.

Нагадаємо, викрадену раніше сільгосптехніку з виставкового майданчика в Мелітополі не тільки відслідкували в Чечні, а пов'язали з чеченським главою рамзаном кадировим.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus