Кукурудза зросла в ціні після тривалого просідання

Після тритижневого зниження ціни на кукурудзу на західних кордонах України помічається незначне зростання. 

Про це пише «АПК-Інформ»

Повідомляється, що після тривалого просідання на кукурудзу, відбулось зростання експортних цін на зернову на деяких сухопутних західних кордонах України.

«Підтримку цінам надала активізація імпортного попиту за ключовими напрямками та високі котирування кукурудзи на світовому ринку на тлі побоювань скорочення глобальних поставок у випадку подальшої неможливості повноцінного експорту української зернової через блокаду морських портів», — йдеться в повідомленні.

Додається, що ціни попиту на кукурудзу з поставкою в травні-червні зросли на $10-15 за т, досягнувши $240-255 за т на польському кордоні на базисі DAP-Ізов. З доставкою до порту Констанца (Румунія) — ціни склали $310-320 за т.

«Водночас ціни попиту в портах Рені та Ізмаїл зросли до 210-230 USD/т, на 5-10 USD/т перевищивши показники кінця попереднього тижня», — підсумували аналітики. 

Нагадаємо, ціни на рослинні олії зросли через заборону Індонезії постачати пальмову олію до інших імпортозалежних країн. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus