Запаси харчових продуктів в Україні майже повернулися на довоєнний рівень — Шурма

Україна практично повернулася до довоєнного рівня запасів базових продуктів.

Про це заявив заступник голови офісу президента Ростислав Шурма, пише «Економічна правда».

«Сьогодні ми практично досягли тих рівнів запасів базових продуктів харчування, які були до війни. Близько 90% продуктів на полицях магазинів — це продукти українського виробництва‎», ‎‎ — зазначив Ростислав Шурма.

Зазначається, що упродовж останніх десяти днів відновили свою роботу 97 великих магазинів на звільнених територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської областей.

Повідомляється, що росія також розбомбила кілька десятків нафтобаз, щоб позбавити українців доступу до пального, намагалася позбавити також доступу до водопостачання та електрики, знищивши тисячі кілометрів ліній електропередач та близько 10 тис. трансформаторних підстанцій.

«Однак ‎Україна забезпечила пальним аграріїв, а ціни на пальне на АЗС вдалося утримати на прийнятному рівні, зокрема, шляхом скасування мит та податків, обмеження націнок заправних мереж», — заявив заступник голови ОП.

Нагадаємо, раніше Ростислав Шурма заявляв, що у 2022 році Україна планує зібрати урожай мінімум на рівні 70% від тогорічного.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus