Пирятинський м’ясокомбінат Бахматюка виставили на аукціон

«Пирятинський м’ясокомбінат» було виставлено на аукціон в межах провадження справи про банкрутство. Загальна площа споруд потужностей складає понад 7,4 тис. м3, розташовані на земельній ділянці площею 10,20 га.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

Зазначається, що перший аукціон з продажу майна ПрАТ «Пирятинський м’ясокомбінат» відбудеться в системі ProZorro.Продажі 5 травня 2022 року. Стартова вартість — 5,065 млн грн без можливості зниження початкової ціни.

«Пирятинський м’ясокомбінат» є майновим поручителем за зобов’язаннями банку «Фінансова ініціатива» перед Національним банком за двома кредитами рефінансування, залученими у 2008 та 2014 роках. Кінцевим бенефіціаром банку «Фінансова ініціатива» є Олег Бахматюк», — йдеться в повідомленні.

Додається, оскільки банк «Фінансова ініціатива» не виконував взяті на себе зобов’язання за кредитами, Національний банк звернувся до Господарського суду Полтавської області з позовом про звернення стягнення на предмет іпотеки. 27 жовтня 2017 року суд задовольнив позов. В свою чергу суд 27 березня 2018 року порушив провадження у справі про банкрутство «Пирятинського м’ясокомбінату».

«У березні 2019 року суд визнав грошові вимоги Національного банку у розмірі 2 140 748 990,35 грн, які підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів окремо, як такі, що забезпечені заставою майна боржника», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Андрій Веревський придбав 134 тис. га землі у «Кернел».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus