В A.G.R. Group через мобілізацію не вистачає робітників — 8 механізаторів на 10 тракторів

Агрохолдингу A.G.R. Group не вистачає робітників: 8 механізаторів на 10 тракторів. Така ситуація склалась через мобілізацію.

Про це розповів директор з інформаційних технологій та технічних питань, член правління A.G.R. Group Ігор Богданов в матеріалі «‎Війна війною, а посівна за розкладом? Розповідаємо про роботу A.G.R. Group» на Latifundist.com.

За його словами, дуже багато людей чи самостійно пішли служити в ЗСУ, чи призиваються на військову службу. 

«‎Критична проблема по персоналу. Якщо раніше на екіпажі у нас було дві людини на одиницю техніки, то зараз на 10 тракторів 8 механізаторів. Намагаємося розв'язувати це питання, домовляємося на містах, щоб залишили хоча б мінімальний колектив для проведення посівної»‎, — зауважив керівник.  

Ігор Богданов відмітив, що Мінагрополітики і Мінекономіки надали пропозиції щодо бронювання, та погодили відносно з Міністерством оборони. Останнє дало листа, в якому вказано рядові і офіцерські спеціальності, які не можна бронювати. Але комунікації між відомствами і між районними та обласними військкоматами наразі не вибудована.

«‎При зверненні до військкомату, що у нас є бронювання, ми часто отримуємо відповідь, що людина необхідна, її бронює військова частина. І наше бронювання не діє. Повноваження у Міністерства оборони максимальні, і це зрозуміло, в нас в країні Війна, тому наше бронювання від Мінагрополітики та Мінекономіки носить рекомендаційний характер»‎, — підсумував Ігор Богданов.

Нагадаємо, що порядок бронювання військовозобов’язаних аграріїв для посівної оновлено.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus