Експерт розповів про способи обробітку рослин ЗЗР в умовах перепаду температур

Через знижені або підвищені температури, їх різкі перепади, опади тощо, знайти оптимальне «вікно» для обприскування культурних рослин засобами захисту рослин мікродобривами буває складно і доводиться працювати в тих умовах, що є. Тому в цей період препарати доцільно застосовувати сумісно з ад’ювантами.

Про це повідомляють спеціалісти UKRAVIT SCIENCE PARK.

«‎Якісний ад’ювант допоможе зменшити негативний вплив погодних умов на ефективність обробки, підвищити проникність та розтікання робочого розчину, в рази збільшити площину контакту робочого розчину з листовою поверхнею культур і забезпечити кращу якість операції в цілому. Крім того, ад’юванти є незамінними при використанні контактних пестицидів на польових культурах і багаторічних насадженнях», — зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець

За словами Олександра Мигловця, гарно себе зарекомендував ад’ювант Інгрес з діючою речовиною, яка належить до класу органосиліконових сполук, що володіють властивостями суперрозтікання. Високий вміст трисилоксану є ключовим фактором, що впливає на швидкість розповсюдження робочого розчину по листовій поверхні. Трисилоксан дозволяє зменшити поверхневий натяг води/робочого розчину в 3,5 рази (до <20,5 мН/м — міліньютонів на метр), в той час, як для води цей показник становить близько 73 мН/м.

«‎Додавання цього ад’юванту до робочого розчину зменшує кут контакту крапель із поверхнею, що забезпечує розтікання та охоплення більшого, в кілька десятків разів, радіусу покриття поверхні листків», — зауважив ‎керівник агрономічного департаменту. 

Експерт додає, що окрім цього, препарат діє і як пенетратор, сприяючи швидшому і кращому проникненню пестицидів та агрохімікатів через продихи, що нівелює негативний вплив факторів навколишнього природного середовища на молекули препаратів. Тож обравши слушний ад’ювант, ви забезпечите максимально ефективну та якісну обробку культур за будь-яких погодних умов.

Нагадаємо, раніше експерт розповів про важливість проведення своєчасних «антистресових» заходів для уникнення наслідків понижених температур.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus