В Україні суттєво здорожчав карбамід — Рубан

За останній тиждень в Україні суттєво здорожчав карбамід. Ціни на інші мінеральні добрива переважно не змінились.

Про це розповів директор з маркетингу компанії «Українські мінеральні добрива» (UMF) Сергій Рубан в огляді ринку добрив для Latifundist.com.

Експерт акцентував, що нині найдорожчим міндобривом в Україні є амофос. Його вартість варіюється від 37 до 44 тис. грн за т.  Своєю чергою, діамонійфосфат не набагато відстає в ціні. На українському ринку його можна придбати за 35-40 тис. грн.  

За словами експерта, КАСи нині можна знайти за 24-27 тис. грн за т. 

Карбамід, за словами директора UMF, здорожчав у порівнянні з минулим тижнем. Так, станом на 1 травня, його можна було придбати за ціною в діапазоні від 31 до 34,4 тис. грн за т., що на 400 — 2 000 грн більше, аніж тижнем раніше. 

Ціна на аміачну селітру не змінились та залишились в межах попередніх діапазонів, а саме від 25 до 28 тис. грн за т. 

Детальніше з цінами на добрива можна ознайомитися нижче.

Максимальна/мінімальна ціна на добрива станом на 1 травня

Сергій Рубан наголосив, що ціни на рідкий аміак будуть відсутні. Причина — під час війни речовина становить підвищену небезпеку. 

Нагадаємо, що закриття експорту мінеральних добрив в Україну з білорусі та здорожчання газу спричинило здорожчання добрив на 163% в порівнянні з попереднім сезоном.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus