Мінеральні добрива здорожчали на 163% в порівнянні з минулим сезоном — думка

Закриття експорту мінеральних добрив в Україну з білорусі та здорожчання газу спричинило здорожчання добрив на 163% в порівнянні з попереднім сезоном.

Про це розповіла HR-директор «Тімак Агро Україна»Оксана Загляда під час онлайн-зустрічі на тему «Аграрна галузь під час війни‎»‎.

За словами Оксани Загляди, частка імпорту добрив з сусідньої країни займала 32% від всього обсягу завезених мінеральних дорив до України. Таким чином, наша країна стикнулася з ситуацією, де треба шукати нові джерела поставок добрив.

«Якщо говорити про ринок мінеральних добрив, то ми стикнулися з тим, що відбулося дуже сильне подорожчання, майже на 163% в порівнянні з попереднім сезоном. Звичайно це пов’язано з вартістю на блакитне паливо, яка дуже сильно зросла і дуже сильно впливає на вартість добрив‎»‎, — відмітила керівниця відділу персоналом «Тімак Агро Україна».

Читайте також: Перемога на добрива буде вбога, або Чому придбати добрива про запас — розумно

Окрім цього, в «Тімак Агро Україна»‎ відзначили, що зараз аграріям дуже важко провести весняно-польові роботи через бойові дії, окупацію частини території України, мінування полів, обмежений доступ до насіння, ЗЗР, добрив тощо.

«‎Аграрії зараз не готові в повному обсязі закуповувати добрива. Тому що навіть ті, хто зараз має доступ та можливість провести весняно-польові роботи, в першу чергу займаються пошуком посівного матеріалу, ЗЗР, а потім вже добрива»‎, — зауважила Оксана Загляда.

Нагадаємо, що за останній тиждень в Україні суттєво здешевшала аміачна селітра.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus