Практично всі кораблі, які йдуть з Севастополя, перевозять крадене українське зерно — Сольський

росія продовжує красти українське зерно, втрати аграріїв сягають щонайменше $125 млн. Практично всі кораблі, які йдуть із зерном з Севастополя, перевозять крадене українське зерно.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, пише Мінагрополітики

За його словами, окупанти вже відправили в напрямку Криму орієнтовно 400–500 тис. т, де 1 т коштує $250–300. 

«Це великий бізнес, який курують люди вищого рівня: працівники спецслужб країни-агресора, військові та різноманітні аферисти, яким такий бізнес по життю підходить‎»‎, — відмітив міністр.  

За його словами, Крим у цей сезон, навіть коли був підконтрольний Україні, стандартно завозив зерно з інших регіонів. Враховуючи, що вони в останні декілька років фактично його не вирощували, через відсутність, зокрема, поливу, тим більше в них є потреба в зерні для внутрішнього споживання.

Водночас, за словами міністра, вони налагоджують канали з завантажень кораблів через Севастополь. 

«‎Практично всі кораблі, які йдуть із зерном з Севастополя, — це кораблі з краденим українським зерном. Адже немає ніякого розумного логістичного підходу, щоб переміщувати зерно з континентальної частини росії і вантажити через Севастополь, якщо це можна робити ближче, через російські порти», — підкреслив Микола Сольський.

Міністр додав, що на сьогодні є розуміння, які локальні трейдери та представники російського ринку цим займаються. Відповідна інформація передається у правоохоронні органи. Прокуратура всі факти реєструє. МЗС України працює над тим, щоб за допомогою західних партнерів це зерно було оперативно арештоване та конфісковане.

Нагадаємо, що експорт продукції, дефіцит якої можливий в Україні, на час дії воєнного стану буде обмежено. Наразі вже обмежено експорт гречки, жита та вівса.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus