Через брак пального на Івано-Франківщині призупинились польові роботи

Зазвичай у цей час активно проводять посівну, підживлюють культури та обробляють їх засобами захисту. Втім, на Івано-Франківщині хід весняно-польових робіт дещо призупинився через брак пального.

Про це повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської області Степан Вінтонович, пише «Голос України»‎.

За його словами, сільське господарство не внесене до переліку критичної інфраструктури, тож техніку аграріям заправляють на загальних підставах. 

«‎Обіцяють після 15 травня виправити ситуацію, але весняний час втрачено. Тим паче, що через брак дощів вистачає і негативних погодних чинників. Ярина ледь-ледь прокльовується», — ділиться Степан Вінтонович.

Директор департаменту додає, що із відведених під ярі культури 244 тис. га понад 60% ріллі вже засіяно пшеницею, вівсом, горохом і ячменем. Аграрії приступають і до закладання гречки, кукурудзи, сої та соняшнику. На завершенні — посадка овочів і картоплі.

Нагадаємо, що попри війну в Україні в 12 областях країни завершили сівбу ярих культур ранньої групи. У загальному результаті майже 80% прогнозованих під ярі культури ранньої групи площ вже засіяно..

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus