Експерти розповіли, як не втратити врожай через лускокрилих шкідників

Лускокрилі шкідники становлять значну загрозу для цілого ряду культур: адже за недостатньо інтенсивного або несвоєчасного контролю вони можуть спричинити суттєві втрати врожайності. 

Про це розповідають спеціалісти UKRAVIT SCIENCE PARK.

Керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець виокремлює декілька негативних наслідків наявності лускокрилих шкідників в посівах. 

За його словами, по-перше, вони наносять дійсно велику шкоду посівам і насадженням — як пряму, через фізичні пошкодження, які негативно впливають на загальний ріст і розвиток культур і, відповідно, на майбутню врожайність, так і опосередковану —  створюючи своєрідний «портал» в місцях пошкоджень для комплексу небезпечних хвороб. 

«‎Лускокрилі види шкідників важко контролюються за допомогою більшості поширених інсектицидів, оскільки вони мають високу стійкість до пестицидів, тож це питання потребує індивідуального підходу. Для вирішення «лускокрилої проблеми» я рекомендую застосовувати інсектициди на основі емамектин бензоату: ця діюча речовина високоефективно контролює представників ряду лускокрилих і здатна нейтралізувати їх на ранніх стадіях розвитку, доки вони ще не встигли завдати посівам і насадженням непоправною шкоди», — зазначив керівник агрономічного департаменту.

З огляду на це, фахівці UKRAVIT SCIENCE PARK розробили і вивели на ринок високоефективний інсектицид із трансламінарними властивостями Туріл (емамектин бензоат, 100 г/кг), націлений на знищення лускокрилих шкідників у плодових насадженнях, виноградниках, а також на ріпаку, соняшнику та овочевій групі.

 

Відзначається, що діюча речовина препарату володіє контактною та кишковою дією. Це нейротоксин, що порушує нормальне функціонування γ-аміномасляної кислоти (ГАМК) — однієї з небагатьох амінокислот, яка діє як передавач нервового імпульсу. Емамектин бензоат, як і інші авермектини, зв’язується з рецепторами ГАМК, що призводить до підвищення проникності іонів хлоридів у нервові та м’язові тканини в результаті відкриття глутамат-залежних хлоридних каналів. 

«Після попадання діючої речовини до організму шкідника вже через кілька годин спостерігається параліч, блокується рухова активність, припиняється харчування і за кілька діб настає повна загибель (залежно від віку гусениць)‎», — акцентували цспеціалісти.‎ 

Додається, що ефективність дії інсектициду не залежить від погодних умов — високих температур повітря, сонячного випромінювання та випадання опадів, що можуть бути характерними після повного цвітіння, наприклад, садів. Таким чином, він є оптимальним рішенням для контролю «лускокрилої загрози» для ряду культур. 

Нагадаємо, що експерти розповіли про особливості післясходового захисту соняшника від бур'янів.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus