На Херсонщині окупанти намагаються запустити завод Danone

«Данон Україна‎»‎ повідомляє, що так звана тимчасова окупаційна адміністрація в місті Херсон намагається запустити роботу заводу, що належить групі компаній Данон у світі.

Про це повідомляє пресслужба «Данон Україна‎».‎ 

Зазначається, що в лютому 2022 року, щоб захистити своїх українських працівників, компанія закрила завод у місті Херсон та надала підтримку в евакуації максимальній кількості своїх співробітників, які могли виїхати. Завод зазнав значних пошкоджень внаслідок бойових дій росії в цьому районі. 

«Ми втратили контроль над заводом і не віримо, що так звана тимчасова окупаційна адміністрація зможе відновити там роботу. У разі, якщо завод все-таки буде частково введений в експлуатацію, компанія Данон не зможе нести відповідальність за якість та процеси, що там забезпечуватимуться, враховуючи відсутність більшої частини працівників заводу та пошкодження самого обладнання», — заявив операційний директор «‎Данон в Україні»‎ Іван Ханас.

Читайте також: «‎Націоналізація земель, вивіз зерна та олії: як на тимчасово окупованих землях захоплюють агробізнес».‎ 

Додається, що у цій складній ситуації «‎Данон»‎ не зможе гарантувати дотримання суворих стандартів безпечності харчових продуктів, які будуть випущені на заводі в таких умовах. У компанії впевнені, що наразі завод є нездатним до запуску операційної діяльності.

Нагадаємо, що в Україні стартує платформа для фіксації та відшкодування збитків, заподіяних війною

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus