Краківець-Корчова запрацював по-новому: досвід масштабують на інші 7 пунктів на українсько-польському кордоні

Сьогодні, 20 червня, відкрито рух оновленим пунктом пропуску «Краківець – Корчова». Кількість смуг для вантажівок збільшено з чотирьох до десяти та створено додаткові павільйони для митного та паспортного контролю.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, пише пресслужба Мінінфраструктури. 

Зазначається, що роботи над збільшенням пропускної спроможності на пункті стартували 10 днів тому.

«Очікуємо, що оновлення пілотного пункту «Краківець – Корчова» збільшить його пропускну спроможність щонайменше на 50%», — відмітив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

В Міністерстві розраховують, що досвід на пункті пропуску «Краківець – Корчова» масштабують на інші 7 пунктів на українсько-польському кордоні. Додається, що аналогічні проєкти збільшення пропускної спроможності України також будуть реалізовувати на кордонах з іншими західними сусідами.

«Уже ведемо перемовини про приєднання до «Відкритого кордону» Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови», — підкреслив міністр.

Додається, що сторони збільшили кількість прикордонників та митників на пункті пропуску. Для їх роботи польська сторона надала спеціальні контейнерні модулі.

Нагадаємо, існує думка, що створення мережі зерносховищ уздовж українського кордону — це «вихід», особливо в контексті питання безпеки.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus