Полімерних рукавів вистачить не всім: Silo Bags вже не приймає замовлення з України

Іноземні виробники полімерних рукавів для зберігання зерна не можуть швидко виготовити необхідну кількість продукції, щоб забезпечити нинішній попит українських аграріїв та аграріїв інших країн.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

«Українські аграрії будують більше сховищ, зводять тимчасові модульні конструкції та нишпорять світом у пошуках так званих силосних мішків. Виробники цих гігантських полімерних мішків для зберігання, які зазвичай вміщують 250 метричних тонн зерна, не можуть виробляти їх досить швидко, щоб задовольнити попит в Україні та інших країнах», — йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що Ян Метерал, власник австралійського виробника Silo Bags, сказав, що цього сезону компанія не приймає замовлення з України, тому що не зможе відправити їх туди до збирання врожаю

Читайте також: «‎Ефект метелика, або Як війна в Україні провокує світову продовольчу кризу»‎ 

Водночас в Мінагрополітики повідомили, що звернулись до урядів США, Канади, Великобританії та ЄС із проханням надати Україні пристосування для тимчасового зберігання. 

«‎Попередні результати є: перша партія уже пливе до України», — заявили у відомстві. 

Про кількість та регулярність поставок не повідомляється.

Нагадаємо, що війна в Україні спровокувала втрату майже 13 млн т елеваторних потужностей.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus