Словаччина назвала коротший та дешевший шлях експорту українського зерна

Словаччина працює над створенням ще одного транспортного коридору для експорту українського зерна. 

Про це заявив державний секретар міністерства транспорту та будівництва Словаччини Ярослав Кметь, повідомляє «‎Голос Карпат»‎.

За його словами, в рамках коридору планується доставляти зерно України залізницею до річкового порту в Братиславі й далі Дунаєм до румунського чорноморського порту Констанца. Звідти зерно може вирушити в Африку.

«Це набагато коротше, дешевше та екологічніше, ніж інші альтернативи. Крім того, порт Констанца також є частиною нового Шовкового шляху з Азії, який змінюється через війну в Україні», — сказав Ярослав Кметь.

Читайте також: «Коридор для зерна» з українських портів, або Чергова пастка росіян»

Він додав, що Словаччина має відмінне логістичне розташування і дуже добрі зв'язки з європейською залізничною, автомобільною та річковою мережами.

Нагадаємо, що конкретних домовленостей щодо проведення чотиристоронніх переговорів за участю України, росії, Туреччини та ООН стосовно розв'язання питання вивезення зернових із заблокованих українських портів наразі не досягнуто

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus