Словаччина посилить контроль за якістю зерна, що експортується з України

Словаччина хоче захистити внутрішній ринок зерна і планує посилити контроль за якістю та транзитом українських зернових.

Про це заявила генеральний секретар службового управління міністерства сільського господарства Словаччини Зузана Ноузовська, пише teraz.sk.

«Пшениця, кукурудза, олійні культури або борошно, що ввозиться з України, має відповідати тим же критеріям якості та безпеки, що і продукція наших виробників. Ми приступаємо до спільного виконання нагляду над переміщенням цих товарів у Словаччині у співпраці з фінансовою службою за участю наших контролюючих органів», — заявила Ноузовська.

Читайте також: Що з цінами на зернові та чи дійсно європейські переробники забили стоки українським зерном?

Вона розповіла, що відтепер представники словацької фінансової служби на кордоні ставитимуть пломби на всі партії зернових культур, які йдуть транзитом. Ті партії, що призначені для Словаччини, проходитимуть перевірку на вміст пестицидів та інших речовин, а також на клас якості, який має бути на рівні, що вимагається від вітчизняних виробників.

Нагадаємо, Польща планувала запровадити обмеження щодо ввозу зерна з України і надіслала листа до Єврокомісії для ухвалення «радикальних рішень». Це необхідно, щоб імпорт не дестабілізував ситуацію на її ринку. Крім того, Варшава готова йти на конфлікт щодо обмеження українського експорту.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus