Експерт розповів, як війна вплинула на ринок добрив, ЗЗР та насіння

Інтернет-магазин LNZ Web продовжує роботу
Інтернет-магазин LNZ Web продовжує роботу
Джерело фото: LNZ Group

Цьогоріч відмічений великий попит на ґрунтові гербіциди і препарати суцільної дії, але, на відміну від попереднього року, ціна на них дуже кусається, що пов’язано з багатьма чинниками. Дефіциту ЗЗР, при цьому, не спостерігається.

Про це розповів керівник платформи LNZ Web Микола Мандра.

За його словами, кількість препаратів та їх різноманіття майже не змінилися. Навпаки, з кожним роком їх стає все більше і варіативність у виборі як для звичайного фермера, так і для великого агровиробника збільшується.

«У зв’язку з воєнною ситуацією в країні деяких препаратів, можливо, не вистачає тою мірою, якої потребує ринок. Але ринок досить таки великий і можна знайти альтернативу або заміну», — відмітив він.

Складніше, на його думку, вибрати щось нове для невеликих аграріїв. В LNZ Web зважають на це і допомагають клієнтам у виборі, формуючи різний підхід до кожної окремої ситуації.

Читайте також: «‎Українська рана» на ринку пшениці. Хто замінить нас на ринках Близького Сходу та Африки?»‎

Микола Мандра відмітив, що логістичні процеси наразі працюють в силу своїх можливостей, але при цьому товарних позицій для забезпечення попиту клієнтів інтернет-магазину достатньо.

«Ми мали чіткий план потреб на сезон 2021-2022 рр., через що певна кількість товару була завезена до початку війни, щось залишилось з попереднього сезону, але загальна картина виглядає так, що дефіциту продукції наразі не спостерігається. Надалі маємо надію, що ситуація буде покращуватись та стабілізуватись, не тільки з товарами та логістикою, а й загалом в країні», — розповів Микола Мандра.

Він додав, що ринок ЗЗР та посівного матеріалу, досить масштабний та пластичний і він пристосовується до нових умов.

Нагадаємо, що стало відомо, як захистити посіви соняшника та сої від хвороб.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus