Стало відомо, як захистити посіви соняшника та сої від хвороб

Через військові дії в Україні відбулася певна зміна структури посівних площ: значна кількість аграріїв відмовилася від вирощування ряду культур на користь інших, серед яких — соняшник і соя. Між тим, погодні умови, що останнім часом складалися практично в усіх областях, створили сприятливе середовище для розвитку та поширення основних хвороб цих культур. 

Про це розповідають спеціалісти UKRAVIT SCIENCE PARK.

Керівник агрономічного відділу компанії Олександр Мигловець зазначає, що соняшник і соя  досить прибуткові для вирощування культури, однак варто зважати на їх сприйнятливість до низки хвороб, особливо за сприятливих гідротермічних умов.

«‎За недостатнього або несвоєчасного контролю втрати врожаю сої через хвороби можуть складати 30-40%. Що стосується соняшника, то, залежно від того, наскільки сприятливі для розвитку патогенів умови складаються в конкретний рік, недбалість у контролі комплексу хвороб цієї культури може обернутися для аграрія втратою від 15% і до 80 % майбутньої врожайності», — зауважив він. ‎ 

Для того, щоб захистити соняшник і сою від низки небезпечних хвороб, Олександр рекомендує профілактично або за перших ознак їх прояву застосувати високоефективний двокомпонентний фунгіцид Захисник Екстра (тіофанат-метил, 405 г/л + флутриафол, 255 г/л). 

Зазначається, що Захисник Екстра надійно контролює широкий спектр хвороб культур. В посівах соняшника він є відмінним рішенням проти фомозу, фомопсидозу, септоріозу, альтернаріозу, склеротиніозу (стеблова та корзинкова форми), борошнистої роси та іржі. На сої він забезпечує високу результативність проти антракнозу, борошнистої роси, іржі тощо. 

«‎Фунгіцид володіє профілактичними, лікувальними та викорінюючими властивостями й забезпечує одночасно надзвичайно виражений швидкий «стоп-ефект» проти хвороб та тривалу захисну дію. А внаслідок системних властивостей він надійно захищає нові прирости. При цьому оптимально підібраний склад препарату дозволяє уникнути імовірності виникнення у патогенів резистентності»‎, — підсумували в компанії.

Нагадаємо, що на посівах соняшника та сої помітили небезпечні хвороби.  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus