Стан посівів кукурудзи в Україні: науковці розповіли про хвороби та шкідників

Стан більшої частини посівів кукурудзи в Україні на кінець червня можна схарактеризувати як добрий та задовільний. 

Про це повідомили експерти Національної академії аграрних наук України (НААН) у щомісячному огляді опублікованому на сайті НААН

За їхніми словами, гібриди кукурудзи різних груп стиглості мають період інтенсивного зростання.

«Рослини кукурудзи раннього терміну сівби сформували по 12–14 листків, оптимального терміну сівби — по 11–13 листків, а пізнього терміну — по 9–10 листків. У рослин гібридів кукурудзи всіх термінів сівби відзначається біологічно обумовлене засихання 2-3 листків нижнього ярусу», — пояснили у НААН.

Науковці додали, що в цього році в порівнянні з минулим, внаслідок прохолодної погоди другої — третьої декад квітня та всього травня та гіршого забезпечення вологою посівів кукурудзи, спостерігається незначне відставання рослин біотипів різних груп стиглості культури всіх термінів сівби за висотою на 15–30 см. Злаковими блішками та попелицею пошкоджено до 20-25% рослин кукурудзи. 

«У посівах триває переліт і відродження гусениць стеблового кукурудзяного метелика. Через помірне зволоження повітря, наявності достатньої квітучої рослинності виникають сприятливі умови для формування та реалізації потенційної плодючості фітофага‎»‎, — підсумували в НААН, 

Нагадаємо, що російські трейдери телефонують аграріям з Херсонської області з пропозиціями продати зерно.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus