На полях стрімко зростає популяція мишей

Фахівці відмічають, що озимі культури, а також багаторічні трави і насадження, повсюдно потерпають від поширення популяцій шкідливих мишоподібних гризунів. 

Про це повідомили експерти UKRAVIT SCIENCE PARK.

За інформацією фахівців, стабільні підвищені температури жовтня сприяли активному розмноженню, розповсюдженню та збільшенню чисельності популяцій шкідливих мишоподібних гризунів

«‎Сьогодні наші менеджери з технічної підтримки із різних областей відзначають повсюдне зростання популяцій звичайної сірої й гуртової полівок та інших видів, які розселяються за межі місць резервацій, в тому числі на сходи озимих культур, посіви багаторічних трав і до багаторічних насаджень»‎, — підтверджує керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець.

Фахівці розповідають, що шкода від такої міграції дуже велика: адже за дефіциту кормової бази в осінній період гризуни в пошуках їжі можуть пошкоджувати рослини зернових, ріпака та інших культур, що негативно позначається за їх загальному рості та розвитку, спричиняє зрідженість посівів і негативно відбивається на перезимівлі озимих.

Тому за результатами огляду посівів і насаджень при перевищенні рівня ЕПШ (від 3-х до 5-и і більше жилих колоній на гектар) Олександр рекомендує застосовувати високоефективний родентицид Бродівіт (бродіфакум, 0,25%). 

Його діюча речовина володіє кишковою дією та є антикоагулянтом другого покоління, механізм дії якого полягає в порушенні утворення вітаміну К1, необхідного для продукування білків протромбінового комплексу. Після поїдання принади у гризунів порушується згортання крові, що призводить до підвищеної схильності до кровотеч і подальшої загибелі. 

Бродівіт застосовується проти всіх видів мишоподібних гризунів (окрім видів, що охороняються законом). При цьому він не токсичний для корисних мікроорганізмів, не накопичується в об’єктах навколишнього природного середовища і є безпечним для довкілля. 

«Суттєвою перевагою родентициду є надзвичайно простий спосіб приготування отруйної принади — із можливістю використання протруювальних машин. А за рахунок новітніх допоміжних речовин і сучасної препаративної форми препарат відмінно утримується на зерні. Важливо, що при приготуванні принади не утворюється пил, що забезпечує безпечні умови праці‎», — акцентує фахівець. ‎ 

Нагадаємо, фахівець розповів про економіку використання тіосульфат амонію на українських полях.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus