Експерт розповів про вартість будівництва тимчасових модульних зерносховищ: $13-15 за 1 т зберігання

В умовах блокади портів українські аграрії продовжують пошук швидких рішень для зберігання зерна. Зараз їм активно пропонують користуватися модульними зерносховищами. Це потребує додаткових витрат, і для розуміння ціни можна використовувати досить простий розрахунок — $13-15 за 1 т зберігання.

Про це розповів комерційний директор ADEPT GROUP Антон Карпенко, пише Elevatorist.com.

«В цю ціну входить повний комплект: стінка, тент, система аерації, термометрія. Не входить послуга по монтажу та підготовці майданчика, адже монтаж досить простий і 4 робітники без особливої кваліфікації можуть змонтувати таке сховище самостійно», — пояснив спеціаліст.

 

При цьому стінка служить більше 20 років, а тент потрібно міняти раз на 4 роки. Вартість тенту від загальної вартості сховища не перевищує 20%.

За словами директора Спілки «Борошномели України» Родіона Рибчинського, якщо замовляти модульні зерносховища у виробників із Північної Америки, то питомі витрати на зберігання складають від $41 до $50 в залежності від типорозміру cховища і з врахуванням вартості обладнання для завантаження зерна.

Нагадаємо, стало відомо, які нові логістичні маршрути найпопулярніші в експортерів зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus