Польща планує збудувати зерновий термінал для допомоги Україні

Польща планує збудувати зерновий термінал складською площею близько 100 тис. т. Це дозволить експортувати у великих масштабах як українське, так і польське зерно.

Про це йшлося під час засідання у міністерстві сільського господарства Польщі під керівництвом віцепрем'єр-міністра, міністра сільського господарства РП Генріка Ковальчика, пише «‎Укрінформ»‎.

Учасники засідання проаналізували ситуацію із можливістю транспортування сільськогосподарської та харчової продукції з території України. Проблеми логістики обговорювалися у трьох основних місцях: на прикордонних переходах, залізничному транспорті та морпортах.

Польські держслужбовці відмітили, що найважливішим завданням є подальше удосконалення роботи прикордонних пунктів шляхом збільшення кількості ветеринарів, а також можливе будівництво тимчасових складів на кордоні з Україною.

«‎Важливо покращити можливості залізничного руху для 15 поїздів на базі вагонних візків, які мають українці, щоб можна було транспортувати зерно безпосередньо в українських вагонах у порт у Гданську»‎, — заявив віцепрем'єр-міністр Ковальчик.

Нагадаємо, стало відомо, які нові логістичні маршрути найпопулярніші в експортерів зерна.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus