На Одещині відновлено агроекспорт через гирло Бистре (ОНОВЛЕНО)

Прохід баржі із зерном через гирло Бистре
Прохід баржі із зерном через гирло Бистре
Джерело фото: АМПУ

Гирло Бистре доступне для проходу суден, що перевозять агропродукцію. Перші баржі із зерном, а саме барже-буксирні склади компанії «Краншип» вже перейшли через гирло Бистре.

Про це повідомила пресслужба АМПУ на своїй сторінці в Facebook.

«Враховуючи звільнення від російських військ острова Зміїний та скупчення великої кількості суден в очікуванні проходження каналом Суліна, можливо використання каналу гирла Бистре суднового ходу р.Дунай-Чорне море для заходу/виходу суден що перевозять агропродукцію», — повідомили в АМПУ.

Читайте також: «Зерно під конвоєм, або Як в історії військові конвої допомагали перевозити вантажі»

Додається, що два барже-буксирні склади компанії «Краншип» успішно перейшли з рейду Суліни до портопункту Кілія через гирло Бистре. Операцію було проведено спільними зусиллями Мінінфраструктури, АМПУ та компанії «Краншип».

«Відучора гирло Бистре працює на прохід суден, що перевозять агропродукцію», — заявив директор «Краншип» ‎Іван Ніякий

Гирло Бистре. Фото НАН

ОНОВЛЕННЯ

Координатор гуманітарної допомоги ООН Мартін Гріффітс заявив, що натхненний відкриттям шляху через гирло Бистре на Одещині, втім вважає цю подію недостатньою для подолання загрози світового голоду. 

 «Натхнені повідомленнями про відновлення експорту українського зерна через канал Чорне море – Дунай. Але цього недостатньо. Оскільки відсутність продовольчої безпеки в усьому світі стає все очевиднішою, відкриття чорноморського маршруту є нашим найкращим варіантом для подолання глобального голоду. Світ не може чекати» — прокоментував Мартін Гріффітс.

Читайте також: «‎Пшениця 2022: на якій площі буде зібрано, врожайність та стан посівів»

Нагадаємо, що перший тестовий корабель з українським зерном може вийти з порту Одеси вже цього тижня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus