В Мінагрополітики назвали один з ключових напрямків своєї роботи

Виробництво біопалива є одним із пріоритетних напрямків роботи Міністерства аграрної політики та продовольства.

Про це наголосив перший заступник міністра Тарас Висоцький, пише пресслужба Мінагрополітики. 

У відомстві відмітили, що стимулом для інвестування аграрних компаній у вертикальну інтеграцію і виробництво тих чи інших видів біопалива є ціни на енергоресурси, які суттєво зросли.

«Сільське господарство є джерелом сировини для виробництва різних видів біопалива — від біометану до твердих видів біопалива. По-друге, ми разом із Міністерством фінансів та іншими відомствами підтримували розвиток виробництва біоетанолу. Прийнято законопроект №7401, який не тільки дозволяє активніше виробляти технічні та харчові спирти, а й біоетанол‎»‎, — зазначив Висоцький.

Читайте також: «‎Біодизель з ріпаку: як виготовити, плюси, мінуси та ціна питання»‎ 

Він зауважив, що сировиною можуть бути як і культури, які безпосередньо вирощується на полях, так і відходи тваринництва та рослинництва. 

«‎Фактично те, що вважалося раніше елементами відходів і не оприбутковувалось, зараз може трансформуватись у зовсім іншу додану вартість»‎, — відмітив заступник міністра.

За його словами, також додатковим стимулом для інвестування аграрних компаній у вертикальну інтеграцію і виробництво тих чи інших видів біопалива є ціни на енергоресурси, які суттєво зросли, а також обмежені із початком війни можливості експорту базової с/г продукції — зернової олії.

Нагадаємо, що Галс Агро постачатиме біометан до газорозподільних мереж України.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus