Найбільший у світі хімічний концерн BASF згортає діяльність у росії та білорусі

Німецький концерн BASF згортає діяльність у росії та білорусі
Німецький концерн BASF згортає діяльність у росії та білорусі
Джерело фото: SuperAgronom.com

BASF закрила свої проєкти у рф та білорусі з 10 липня 2022 року, за винятком бізнесу, що підтримує харчову промисловість.

Про це йдеться у звіті компанії за перше півріччя 2022 року.

Зазначається, що рада виконавчих директорів BASF ухвалила рішення згорнути бізнес-діяльність компанії в росії та білорусі ще на початку липня 2022 року. 

«Як було оголошено 27 квітня 2022 року, BASF згорнула свою діяльність у росії та білорусі з 10 липня 2022 року. Винятком залишається діяльність із підтримки виробництва продуктів харчування‎», — відмічається у звіті компанії.‎ 

Після детального аналізу наслідків цього рішення BASF визнала знецінення активів у розмірі 51 млн, а також резерви під зобов'язання перед клієнтами, постачальниками та співробітниками у розмірі 27 млн.

«‎У поточній ситуації, як і раніше, переважає крайня невизначеність. Майбутні події можуть вплинути на ефективність активів і призвести до їх подальшого знецінення»‎, — підкреслює BASF.

У BASF підрахували, що у 2021 році виторг компаній групи в росії та білорусі склав близько 1% від загального обсягу продажів BASF Group (78,6 млрд). А станом на 27 квітня у двох країнах працювало 684 співробітники, компанія заявляла про намір підтримувати їх до кінця 2022 року‎.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎ 

Варто додати, що у рф в BASF було щонайменше пʼять «дочок». Компанія «БАСФ‎»‎ (торгівля добривами), «‎БАСФ Промислові метали»‎ (торгівля металами у первинних формах), «‎БАСФ Південь»‎ (торгівля насінням), «Хеметалл‎»‎ (торгівля промисловими хімікатами) та «БАСФ Схід‎»‎ (виробництво лакофарбових матеріалів).

Зауважимо, що BASF працює у шести основних бізнес-сегментах: хімікати, матеріали, промислові рішення, технології для обробки поверхонь, харчування та догляд, рішення для сільського господарства.

Нагадаємо, раніше концерн BASF повідомив про часткове припинення діяльності в росії та білорусі у зв’язку з агресивною війною проти України, розв’язаною владою росії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus