Сплату ввізних мит на обладнання для зберігання зерна скасовано — законопроєкт

Аграріїв звільнили під сплати податків на імпорт товарів, що використовуються для забезпечення зберігання зернових та олійних культур.

Про це йдеться в картці законопроєкту №7548-1.

Зазначається, що Верховна рада прийняла закон в цілому на засіданні 27 липня. Його підтримали 304 народних депутати. Документ вносить зміни до Митного кодексу України.

У пояснювальній записці зазначається, що під час війни в Україні виникла проблема зі зберіганням зерна, оскільки порти заблоковані, а багато елеваторів було знищено.

«‎Прийняття законопроєкту дозволить зменшити фінансове навантаження на аграрний сектор та допоможе розв'язувати питання використання тимчасових засобів зберігання зернових: мішків та рукавів, тимчасових силосів, а також обладнання, що призначене для їх завантаження та розвантаження»‎, —  йдеться у повідомлення.

Додається, що мита скасували на період дії воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування. Проте нові правила не діють на товари, які завозяться з росії.

Нагадаємо, що в Україну буде завезено спеціальне обладнання для тимчасового зберігання зернових культур.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus