Внаслідок масованого обстрілу Миколаєва загинув власник НІБУЛОН Олексій Вадатурський (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Внаслідок масованого обстрілу Миколаєва загинув власник Нібулон Олексій Вадатурський
Внаслідок масованого обстрілу Миколаєва загинув власник Нібулон Олексій Вадатурський
Джерело фото: Latifundist.com

Під час масованого обстрілу Миколаєва цієї ночі загинув власник і засновник компанії «НІБУЛОН» та Герой України Олексій Вадатурський. Це величезна втрата для України.

Інформацію Latifundist.com підтвердили кілька джерел з оточення бізнесмена. Дещо пізніше сумну новину підтвердили і в самій компанії.

Співчуття висловили вже багато учасників ринку, а також низка народних депутатів. 

В прес-службі компанії повідомили, що 31 липня 2022 року, внаслідок ворожого обстрілу міста Миколаєва, у власному будинку загинув Герой України, генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Опанасович Вадатурський разом із дружиною Раїсою Михайлівною Вадатурською.

Читайте також: «‎Правила жизни Алексея Вадатурского: не чувствую себя долларовым миллионером»

За словами голови Миколаївської ОДА Виталія Кіма вночі, 31 липня, після першої ночі та вранці, близько п'ятої, Миколаїв зазнав масованих обстрілів. ‎‎Попередньо, одна людина загинула, дві — отримали поранення. Внаслідок обстрілів пошкоджено ряд об’єктів інфраструктури. На місцях прильотів виникло кілька пожеж.

ОНОВЛЕННЯ

В пресслужбі голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма Forbes розповіли, що ракета прилетіла в будинок Вадатурського. Також вони підтвердили, що в будинку були люди, але не уточнили чи це був Олексій з дружиною. Проводиться експертиза.

Читайте також: «‎Алексей Вадатурский: Быть, а не казаться»‎

ОНОВЛЕННЯ

Віталій Кім підтвердив смерть Олексія Вадатурського та його дружини Раїси Вадатурської.

«‎Олексій Опанасович зробив багато для Миколаївщини, багато для України. Його внесок у розвиток аграрної та суднобудівної галузі, розбудову регіону неоцінений. Так багато зроблено — так багато можна було б зробити. . . З повагою та глибоким співчуттям. Спочивайте з миром», — написав він.‎

Олексію Вадатурському було 74 роки. Це людина, котра свій статок і положення заробляла важкою працею. Але керівником він ніколи не хотів бути — все сталося волею долі. Як говорив сам Вадатурський, щоб досягти успіху, потрібно, з одного боку, вдень і вночі працювати, тим більше в агросекторі, а з іншого — бути чесним по відношенню до себе та людей. А ще важливо спиратися на життєвий принцип: немає помилок — є перепони, з якими треба впоратися. 

Заслуги успішного підприємця перед Україною, зокрема його внесок у розвиток аграрної галузі, відзначені численними нагородами та преміями. У 2007 р. Олексію Опанасовичу було присвоєне звання Героя України. Роком раніше він отримав звання «Людина року» у номінації «Аграрій року», а у 2008 р. Указом Президента України він був удостоєний Державної премії України за архітектуру перевантажувального терміналу компанії «НІБУЛОН» у Миколаєві. 

За обсягом річкових перевезень аграрних вантажів компанії «НІБУЛОН» просто немає рівних в Україні. З 2009 р. холдинг реалізує масштабну інвестиційну програму, в рамках якої будує власний річковий флот та перевантажувальні термінали. Наприклад, у липні 2020 р. «НІБУЛОН» перевіз рекордний обсяг вантажів — 453 тис. т. За даними українського Forbes, у 2021 році «НІБУЛОН» став третьою аграрною компанією України з виручки.

Сам Вадатурський займав у списку найбагатших українців 24-те місце зі статками $430 млн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus