Єгипет готовий працювати з Україною та надалі закуповувати зерно — ТПП України

Єгипет укладе з Україною новий контракт на постачання зерна через те, що українська сторона не змогла у березні-квітні цього року виконати договірні зобов'язання внаслідок блокади портів військами росії.

Про це заявив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України Михайло Непран, повідомляє «‎Укрінформ»‎. 

За його словами, медіа поширили інформацію про те, що Єгипет відмовився від українського зерна. За словами самих зернотрейдерів, а також посла України в Єгипті Миколи Нагорного насправді все не так, стверджує експерт.

«Єгипетська сторона офіційно запевнила посла України Нагорного, що не відмовляється від співпраці з Україною, що вони розуміють ситуацію із блокуванням портів, і Єгипет надалі готовий працювати з Україною та закуповувати зерно‎»‎, — сказав віцепрезидент ТППУ.

Відзначається, що рішення про розірвання попереднього контракту Непран назвав цивілізованим.

Читайте також: «‎Шота Хаджишвілі: У розумінні, як працюватимуть зернові коридори — ще й кіт не валявся»‎ 

«Справді, контракт було укладено. Проте українська сторона у зв'язку із блокадою портів не могла виконати його своєчасно. Вийшло так, що в угоді не було передбачено пункту про існування форс-мажору. Тому було ухвалено цивілізоване рішення на законодавчому рівні — закрити той контракт, який не можна виконати, та відкрити новий, за яким буде здійснено закупівлю», — підсумував віцепрезидент ТППУ.

Раніше повідомлялось, що GASC розірвав угоду на постачання 240 тис. т української пшениці, які були підписані ще до повномасштабного вторгнення росії

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus