Миколаївський порт у перспективі може доєднатись до «‎зернових коридорів» — Юрій Васьков‎

Миколаївський морський торговельний порт у перспективі може доєднатись до портів зазначених в Стамбульській зерновій угоді.

Про це розповів заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков в ексклюзивному інтерв'ю для Latifundist.com.

За його словами, Україна розуміє роль Миколаєва у забезпеченні агроекспорту. Тому піднімала це питання з партнерами по Ініціативі.

«‎Зійшлися на тому, що якщо тривалий час коридор з портів Великої Одеси працюватиме безпечно, то будемо надавати пропозицію партнерам щодо порту Миколаїв»‎, — відмітив Васьков. 

Читайте також: «‎Ми маємо заявки на вхід трьох нових суден в зернові коридори. Серед них і хендісайзи — Юрій Васьков»‎ 

Водночас він припустив, що, на його думку, розгляд цього питання можливий не раніше, ніж через місяць. 

Заступник міністра інфраструктури додав, що хоч і «‎є фактор дрейфуючих мін — його важко передбачити»‎, але «‎всі технічні і безпекові процедури виконані».‎ 

«‎Звісно, є фактор дрейфуючих мін. Для цього в морі ведеться підвищене спостереження. Попереду торгових суден на підходах до наших портів йде буксир супроводу, щоб виключити можливі ризики. Це стосуватиметься різних класів суден як на вхід, так і на вихід у т.ч. хендісайзи», — відмітив‎ Юрій Васьков.

Нагадаємо, що в Мінінфраструктури розповіли, коли в українські порти почнуть заходити вантажі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus