Експерт розповів, які ягоди та фрукти будуть мати попит на європейському ринку

Після 24 лютого на європейському ринку заморожених ягід та фруктів спостерігається зменшення попиту на ягоди більш дорогого сегменту. Разом з тим відчувається зростання попиту на нішеві ягоди й фрукти.

Про це розповів менеджер з продажу бренду Tevitta Ігор Усатий в інтерв'ю на Latifundist.com.

«Наразі спостерігається зменшення попиту на ягоди більш дорогого сегменту. Цей фактор, звісно, буде впливати на ціни — ми побачимо, як впродовж року вони будуть змінюватися. І зараз деякі компанії вже змінюють свої рецептури кінцевого продукту‎»‎, — відмітив менеджер з продажу.

Читайте також: «‎Війна змінює смаки. Чи будуть затребувані українські ягоди на європейському ринку заморозки»‎

На запитання, про затребуваність української замороженої сировини на європейському ринку, Ігор Усатий запевнив, що Україна завжди була в ТОПі постачальників заморожених продуктів в Європу.

«‎Сировина потрапляє абсолютно з різних куточків Землі. В різний період року деякі країни нарощують свої поставки через великий врожай, а деякі, як Китай, постачають продукцію на постійній основі. Щодо України, то вона завжди була в ТОПі постачальників заморожених продуктів в Європу. Особливо великі об’єми ягід і овочів ми поставляємо з червня по грудень»‎, — розповів експерт. 

Ігор Усатий додав, що європейський ринок і надалі буде споживати ту необхідну кількість, яку і споживав. Культура споживання заморожених продуктів там найвища з усіх країн.

Нагадаємо, що бренд Tevitta запустив проєкт «Академія Ягідництва».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus