Чорногорія запропонувала Україні транспортувати вантажі через порт Бар

Сербська експедиторська компанія Pansped готова сприяти налагодженню логістичного маршруту транспортування широкої номенклатури продукції з України до морського порту «Бар‎»‎ (Чорногорія).

Про це йдеться у повідомленні на сайті філії «Центру транспортної логістики Укрзалізниці‎»‎. 

Зазначається, що загальна потужність порту — приблизно 5 млн т на рік, при цьому в середньому використовується близько 50% потужностей. Порт має спеціалізовані термінали: 

  • термінал для сухих сипких вантажів (є силос ємністю 30 тис. т);
  • термінал для рідких вантажів;
  • RO-RO та генеральні вантажі/контейнерний термінал.

Відзначається, що довжина оперативної берегової лінії порту «Бар‎» становить 554 м, глибина води до 14 м, площа відкритого складу — 5 га. Для перевалки використовуються три перевантажувальні мости вантажопідйомністю по 12 т кожен і мобільні портові крани, перевірена осадка 12,8 м.

Читайте також: «‎Ми маємо заявки на вхід трьох нових суден в зернові коридори. Серед них і хендісайзи — Юрій Васьков»‎ 

«‎За інформацією представника сербської експедиторської компанії Pansped, компанія готова сприяти налагодженню логістичного маршруту транспортування широкої номенклатури продукції з України до порту Бар. Компанія також може за необхідності задіяти вільні вагони Сербської залізниці»‎, — наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що найбільший український морпорт відновив свою роботу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus