Скасування дозволів на міжнародні вантажні перевезення: Україна та Молдова підписали протокол

Українські перевізники з 1 вересня зможуть їздити до Республіки Молдова за новими спрощеними правилами.

Про це йдеться на сайті Урядового порталу. 

Після підписання «транспортного безвізу» з країнами Європейського союзу Молдова залишалась єдиною державою на наших кордонах, з якою не було повністю скасовано дозвільний режим для українських перевізників. З огляду на великий обсяг вантажів, який зараз рухається у бік Молдови, підписання двостороннього протоколу зніме ризик зупинки руху нашого експорту.

Читайте також: Зелений коридор для ріпаку в ЄС. Чому важливо його створити?

Дозвільний режим буде збережений для нерегулярних пасажирських перевезень (у наступному році сторони обміняються 2200 дозволами) та для перевезень до або з третіх країн (Україна отримає 10 000 дозволів на 2023 рік).

«Двостороннє скасування дозволів на міжнародні вантажні перевезення, відкриття кілька днів тому залізничної ділянки «Березине - Басарабяска», яка не працювала понад 20 років — це чудові приклади співробітництва у транспортній сфері, посилення взаємодії між Україною та Молдовою», — заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що Зеленський сподівається на розширення зернової експортної ініціативи найближчим часом.  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus