Україна поновила судноплавство з порту Чорноморськ — Олександр Кубраков

З портів Великої Одеси вирушив перший караван суден з українським збіжжям.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, на борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET 57 тис. т української кукурудзи, яка направляється до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

«‎Сьогоднішнім караваном поновлено судноплавство з порту «Чорноморськ». Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку. Для цього плануємо забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць»‎, — відмітив Кубраков.

Хоча «зерновий коридор» уже запрацював на вихід, ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки, продовжив міністр. Україна отримує заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження і перший захід очікується вже завтра.

«Наша ціль — 3 та більше млн тонн експорту агропродукції щомісяця з портів Одеса, Чорноморськ та Південний‎», — акцентував очільник Мінінфраструктури.

Читайте також: «‎Ми маємо заявки на вхід трьох нових суден в зернові коридори. Серед них і хендісайзи — Юрій Васьков»‎ 

Додавши, що такі кроки потрібні не тільки українській економіці, але й світу. Чим швидше ми зуміємо вивезти 20 млн т торішнього врожаю та розпочати експорт нового, тим швидше покращиться продовольча ситуація у світі.

Нагадаємо, що прикордонники викрили чотири судна, які під прапором рф та Сирії незаконно вивозили з окупованого Криму крадене українське зерно. Суд заочно арештував судна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus