Підвищення тарифів на перевезення вантажів наступного року не планується — УЗ

Укрзалізниця не планує підвищувати тарифи на перевезення наступного року. Водночас цьогорічні «контрольовані збитки‎»‎ будуть покриватися державою.

Про це йшлося під час пресконференції «Рік роботи нової команди менеджменту Укрзалізниці» 12 серпня, пише Rail.insider.

Член правління Євген Лященко нагадав, що минулий рік УЗ закінчила із прибутком, цьогоріч теж планувалося вийти у прибуток.

«Якщо казати про цей рік, то ми будемо у контрольованих збитках, які будуть покриватися державою щодо відновлення інфраструктури і перевезення пасажирів. Збитки будуть нараховувати декілька сотень мільйонів», — пояснив посадовець.

Читайте також: «‎Залізний агроекспорт: навантаження та експорт зернових вантажів»‎ 

Наступного ж року планується вийти на нульовий баланс і компенсувати збитки за рахунок збільшення обсягу перевезень. Проте підвищувати тарифи на них наразі не передбачається.

«У плані ми сподіваємося вийти на нулі і зможемо компенсувати збитки за рахунок збільшення перевезень. Проте ми не закладаємо підвищення тарифів. Це питання спочатку має обговорюватися з ринком», — уточнив Євген Лященко.

Він також запевнив, що наступний рік буде «більш збалансований, але все залежатиме від підтримки держави на інвестиційну діяльність».

Нагадаємо, що у липні в Україні зросли вантажні перевезення залізницею.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus