Корабель із першим українським зерном пришвартувався в Сирії

Перше судно, яке вирушило з України згідно з угодою про відновлення експорту зерна з країни два тижні тому, пришвартувалося у сирійському портовому місті Тартус у вівторок.

Про це пише Reuters, посилаючись на джерело у судноплавстві та супутникові дані.

Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне відпливло з українського порту Одеса 1 серпня згідно з угодою про зернові коридори, але не розвантажилося в Лівані, як планувалося. Останніми днями його місцезнаходження було невідомим, оскільки транспондер був вимкненим.

Зерно майже півроку лежало у трюмах. Що з якістю?
Читати також

Супутникові знімки Planet Labs PBC показали судно в порту Тартус у вівторок вранці. Джерело з судноплавства підтвердило, що корабель причалив і розвантажує принаймні частину свого вантажу кукурудзи в Сирії.

Вантаж із 26 тис. т кукурудзи спочатку прямував до Лівану. Країна переживає економічну кризу, через яку близько половини населення відчуває нестачу їжі.

Однак початковий покупець відмовився від доставки через проблеми з якістю. Тож судно відпливло до Туреччини, пришвартувавшись у Мерсіні 11 серпня та розвантажило там частину вантажу. Коли наступного дня Razoni знову відплив, транспондер був вимкнений.

Нагадаємо, що 12 серпня вже п'ятий «зерновий» караван вивіз 63 тис. т агропродукції з України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus