Експорт яловичини з України зріс — УКАБ

Корови на фермі A.G.R. Group
Корови на фермі A.G.R. Group
Джерело фото: Latifundist.com

У зв'язку із закриттям українських портів логістика потребувала змін. Як наслідок, в травні були укладені нові домовленості з Єврокомісією, відповідно до яких був узгоджений транзит яловичини через країни ЄС для подальшої торгівлі. Ця угода дозволила почати процедуру відновлення експорту м'яса з України

Про це повідомляє пресслужба Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

Відзначається, що виробництво яловичини в Україні в останні роки було експортно орієнтованим. І у 2021 році 84,6% логістики припадало на морський транспорт в такі країни як Китай, Казахстан, Узбекистан, Азербайджан, Грузія.

За підрахунками асоціації, за січень — липень 2022 року було експортовано 5,34 тис.т української яловичини — це всього лише 36% від тих обсягів, які були експортовані у 2021 році в аналогічний проміжок часу. А основними імпортерами залишаються Китай, Азербайджан, Казахстан.

«У червні було експортовано 0,93 тис.т яловичини, а в липні торгівля зросла на 33% і вже становить 1,23 тис. т. Тому можна спрогнозувати, що в серпні експорт поступово зросте через відкриття українських портів для зернових‎»‎, — значив аналітик УКАБ Максим Гопка.

Читайте також: «‎15 років у м'ясному скотарстві:історія МХП-Баффало»‎ 

Нагадаємо, що стали відомі подробиці з відновлення агросектору України після війни.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus